Sanna, også kjent som “øya med fjellene”. Sanna har høye fjelltopper, flotte turstier, hvite strender og mørke grotter, og anbefales på det sterkeste for alle besøkende!

Selv om øya er flott, er det kun to fastboende her og få fasiliteter. Det finnes sommerkafé på grendehuset, og på lokalbåtkaia finnes det toalett.

På kartet på motsatt side er turmål markert med rød stjerne, og polarsirkeltrimmen har satt ut bokser med en turbok man kan signere. Det er selvsagt mulig å bevege seg utenfor stier og utforske på egen hånd, men vær forsiktig, spesielt i bratt terreng!

Grendehuset er vanligvis åpen i juli. Det er kaffe og enkel servering, salg av T-skjorter og Sanna-boka. For besøk utenom sommer må det tas kontakt med Edrund Olaisen på epost  edrund@online.no eller på tlf 928 38 186.

 

ANBEFALTE TURMÅL:

  • Kirkehelleren: Denne katedral-lignende helleren har en mektig atmosfære med en rik historie. Utgravninger her har avslørt 9000 år gamle funn, og i dag blir det ofte holdt konserter her.
  • Gompen/NATO-stasjonen: Gompen er den høyeste toppen som kan nås uten klatreutstyr, og den eneste med asfaltert bilvei hele veien opp. Følger en bilveien, må man kan gjennom en 300 meter lang, ubelyst tunnel, så ta med lommelykt. Det er også mulig å komme seg opp via en gammel taubane, like nord for Kirkehelleren.
  • Gå rundt fjellene: Følg bilveien til du er mellom Trænastaven og Breitind, og du vil finne begynnelsen av Kjærlighetsstien som går hele veien rundt Trænafjellene. En super dagstur!
  • Trænastaven: OBS! Guide og klatreutstyr behøves! Spør en turistguide om mer informasjon.
  • Gapahuken Havørna på yttersia av Sanna bygget i 2019

SannaByFoot

Cover photo: Arvids Baranovs

Below photo: Arvids Baranovs