Lyst å vare Chef in Residence?
Kom å prøve livet langt til havs og spre matglede!

Application form at www.airtraena.wordpress.com

Artist in Residence på Facebook

Træna ligger mitt i matfatet. Tilgangen på fersk sjømat er stor. Den som vil plukke kamskjell eller kråkeboller, dra opp torsk og kveite eller høste tang og tare vil ikke bli skuffet. Trænas Artist in Residence har også en ordning for å tilby kokker eller andre innen mat- og drikkesfaget interesserte å komme til Træna for opphold som Chefs in Residence. I prosjektet kan kokker  komme hit og være kreative og utvikle menyer, inspireres av lokale tradisjoner, arbeide på lag med lokale aktører eller i samarbeide med arrangementer. Træna ønsker velkommen til kokker som ser kobling mellom tradisjon og innovasjon og som kan komme Trænasamfunnet til gode. Vi er opptatt av ringvirkninger i lokalsamfunnet og tror at du som kokk kan bidra til at Trænas matfat, altså havet, blir ivaretatt og utviklet gjennom nye ideer.

Hvordan fungerer det?
Etter at du søkt om å komme på opphold som Chefs in Residence ser et lokalt utvalg på søknaden og skreddersyr et opphold som passer både lokalsamfunnet og deg som kokk.
Ditt bidrag som kokk er å spre matglede og bidra med læring lokalt. Kanskje er det å skape et mat-arrangement, samarbeide med noen av våre lokale spisesteder,  invitere til en fine-dining aften eller være kokk under et av våre arrangementer? Det å samarbeide med de lokale næringslivet, spisestedene på øyen, elevene i skolen eller på annen måte involvere bygden er viktig for oss.  Kanskje ender dit opphold med et nytt produkt, en Træna-oppskrift, eller et matlagingskurs? Idéene utvikles sammen med de lokale aktører som du samarbeider med, og forhåpningen er att utveksling av erfaringer gjør att alle lærer noe nytt!

Velkommen med din søknad!

Application form at www.airtraena.wordpress.com

 

 

Tidligere Chefs in Residence

Chefs in Residence TRÆNA

 

2020

  • MATR Food – Jonas Lorentzen, Naina Gupta, Rikard Åkesson

2019

2018

2017

  • Devils Apron, Tromsø – Utvikling av tangbrygd  (les mer her)

2016

  • Thomas Eidsune og Lasse Iversen, Trondheim (mer info nedenfor)


Thomas_profilbildeLasse Iversen

INFO

CHEFS IN RESIDENCE, TRÆNA

Welcome to apply to our Chefs in Residence-program. As a chef, you are welcome to Træna to explore the local specialities, develop your skills and share your new concepts with the local community. We offer a creative stay with free housing and accessibility to experiment kitchens.

Apply here!

The Chefs in Residence program is organized under AIR TRÆNA  and we collaborate with local stakeholders and the local community. Read more about that on www.airtraena.wordpress.com 

For further information in English, please contact mabe@helmus.no