På Ramberget på Husøya, med utsikt til Sanna og havet, står et vidunderlig lite kapell. Det er bygget til minne om Petter Dass og alle som slet og ble borte på havet. Samtidig skal det være et rom for ettertanke og meditasjon og samlinger av ulike slags. Kapellet er ikke vigslet.

Initiativet til å få bygget reist kom fra filosofen Arild Haaland og kunstneren Karl Erik Harr, i samarbeid med Træna kommune. Det ble åpnet en  i 1997, og har siden blitt brukt til både bryllup og konserter.

Den unike arkitekturen ble tegnet av økofilosof og arkitekt Vidar-Rune Synnevåg, og er inspirert av en storbåt. Det buede taket og de harde murveggene gir innsiden en fantastisk klang, perfekt for korsang og intimkonserter. Karl Erik Harr sørget i tillegg for at innsiden er rikelig utsmykket med storslåtte maleri på både vegger og tak, med motiver fra Petter Dass’ “Nordlands Trompet”.

ÅPNINGSTIDER (15.juni-15.august)
man-lør: 11:00 – 16:00
søndag: 12:00-14:00

NB! STENGT VED PRIVATE ARRANGEMENTER, BRYLLUP, FESTIVAL mm

Utenfor sesong: Ta kontakt med kommunen eller med museum om lån av nøkkel .

Petter Dass-kapellet er en del av «kulturvandring på Træna». Her finnes kart til plasseringen av kapellet på Husøya, samt andre kulturelle mål som er verdt et besøk.

INFO IN ENGLISH

 

Petter Dass Chapel (Petter Dass-kapellet) is located in Husøya, the administrative centre of Træna municipality, in Nordland county, Norway. The chapel was opened on 28 June 1997 as a memorial of Petter Dass. Petter Dass (c. 1647 – 17 August 1707) was a Lutheran priest and the foremost Norwegian poet of his generation, writing both baroque hymns and topographical poetry.
The paintings inside are made by Karl Erik Harr.

OPENING HOURS (15.june-15.august)
Monday- Saturday 11:00 – 16:00
Sunday: 12:00-14:00

  • Husøya, Træna