Husøy er “hovedøya” i Træna kommune, og det er her man finner de fleste spise- og sovestedene.

Øya er knappe 3 km på langs og 1 km på tvers, som vi sier: “På Husøyæ e alt i sentrum”. Man kan komme seg omtrent hvor som helst på øya på under en halvtime til fots. Siden det er kort vei til alt er det lite biler å se, så en tur langs bilveien kan være like fin som en tur i marka.

På kartet under er turmål markert med rød stjerne, og polarsirkeltrimmen har her satt ut bokser med turbok man kan signere. Det er selvsagt mulig å bevege seg utenfor stier og utforske på egen hånd, men vis hensyn og beveg deg rundt trænværingenes hager og blomsterbed.

Anbefalte turmål

  • Vanntårnet: Lett tilgjengelig og med flott utsikt over hele Træna. Runesteinen og Petter Dass-kapellet ligger like i nærheten.
  • Heirsan: En populær grillplass med gapahuk. Se opp for elg!
  • Steinkjerringa: Kanskje den mest avsidesliggende plassen på Husøy, med flott utsikt over havet i sør. På fine dager kan du se Træna fyr blinke fra Sørholmen.
  • Hikkeltinden: Om du er sprek, kan du klatre opp på Hikkeltinden, det høyeste punktet på Husøy. Her er det bratt, så følg oppmerket tursti og vær forberedt på å gjøre litt lett klatring. (Ikke egnet for barn.)

HusøyByFoot