Holmen og Sandøya er de minste og kanskje mest bortgjemte øysamfunnene i Træna som anløpes av lokal rutebåt. Begge har tette små bebyggelser, store vakre strender og koselige gamle småbruk og havner.

Holmen og Sandøya har ikke fått utdelt turbøker slik som Husøy, Selvær og Sanna, men vi har markert noen anbefalte turmål. Øyene er nokså små, så man kan lett utforske hele på en dagstur. Gårder og hus her blir for det meste kun brukt som feriehus, men alle blir brukt jevnlig og setter pris på sitt privatliv – ellers kan man gjerne utforske bebyggelse, gårdstun og utmark.

 

Last ned kart: HolmenOgSandoyByFoot_2017

Hvordan komme seg til Holmen og Sandøya

Lokal rutebåt m/s “Sanna” går fra fergeleiet på Husøy og anløper Sanna, Sandøy, Holmen og Selvær hver dag. Det

anbefales å ta dagsturer onsdag eller fredag, da det er da det er flest avganger. Turen tar ca.15 minutt, og voksenbillett koster 50,- til Sandøy og 60,- til Holmen, barn er halv pris. Holmen og Sandøy er behovsanløp, så det er viktig å si fra til mannskap hvor dere vil og når dere vil returnere. Det er derfor viktig å planlegge i forveien når dere vil reise til og fra øyene – og sjekk rutene nøye. Båten kan bestilles på telefon: 975 91 114 (før 13:00) Båtruter finner du i turistinformasjonen, på fergeleiet, eller på nett: www.177nordland.no eller www.tenktraena.no/reis

 

INFO IN ENGLISH

Sandøya and Holmen are the smallest islands in Træna.
Sandøya and Holmen are known for the story about Træna-Hawaii
Both islands are nice for swimming, kayaking or taking a day trip walking around in the stillness.