Holmen og Sandøya er de minste og kanskje mest bortgjemte forhenværende øysamfunnene i Træna som anløpes av lokal rutebåt. Begge har tette små bebyggelser, store vakre strender og koselige gamle småbruk og havner. Det bor ikke lenger fastboende på Holmen, men begge øyene blir hyppig besøkt.

Holmen og Sandøya har ikke fått utdelt turbøker slik som Husøy, Selvær og Sanna, men vi har markert noen anbefalte turmål. Øyene er nokså små, så man kan lett utforske hele på en dagstur. Gårder og hus her blir kun brukt som feriehus, men alle blir brukt jevnlig og setter pris på sitt privatliv – ellers kan man gjerne utforske bebyggelse, gårdstun og utmark.

OBS! vær oppmerksom på at noe av informasjonen i brosjyren er utdatert, særlig båtruteinformasjon. Se oppdatert informasjon under.

Last ned kart: Holmen og Sandøy til fots

Hvordan komme seg til Holmen og Sandøya

Holmen og Sandøy er gjerne behovsanløp som må meldes inn ved å ringe sentrumsterminalen i Bodø (910 09 600) en dag i forveien; eller ved å bestille billett på nett inntil én time før avgang.

Avgang går oftest fra hurtigbåtkaiet på Husøy og selve overfarten tar snaue 15 minutter. Lokalruten finnes her, du ser etter «Træna lokal Rute 18-195» under Søndre Helgeland.

 

INFO IN ENGLISH

Sandøya and Holmen are the smallest islands in Træna.
Sandøya and Holmen are known for the story about Træna-Hawaii
Both islands are nice for swimming, kayaking or taking a day trip walking around in the stillness.