Velkommen til Codcast – en podcast fra Træna om kysten, havet, fisken, været og menneskene som gjør Nord-Norge interessant.

Episode #4 om matinnovasjoner fra arktis / Episode #4 on Food Innovations from the Arctics
A podcast from the oldest fishing community in Norway – Træna.
In this episode we talk about Food innovations in the Arctics. Our guests are Benjamin Vidmar from Polar Permaculture in Longyearbyen, Svalbard and Zoe Christiansen, from The Northern Company in Træna.
//En podcast fra landets eldste fiskevær -Træna.
I denna episode snakker vi om matproduksjon og innovasjoner fra to øysamfunn: Svalbard og Træna. Vi har vi med oss Benjamin Vidmar fra Polar Permaculture som dyrker grønnsaker på Svalbard og Zoe Christiansen fra The Northern Company som høster tang og tare på Træna.
Moa Bjørnson intervjuer.
Samtalen er tatt opp under Vinterfestivalen Ta Træna med Storm i februar 2018.

 

Episode #3 om havgünderskap og investeringer i utkantene.

En podcast som ønsker å diskutere kysten, distrikten, kontrastene mellom det urbane Norge och det ikke-urbane. Og likhetene. Hva har et samfunn som tidligere kun levd av fisk for muligheter til innovasjon og utvikling? Kan de små stedene noen gang være rollemodeller for de store byene?
I denna episode snakker vi havgünderskap og investeringsmuligheter. Vi har vi med oss Bård Jervan från Innovative Opplevelser, Maria Amalie, journalist og forfatter som skrivet om günderskap i Norge, samt Moa Bjørnson kaospilot og utviklingssjef i Træna. Programleder er Hanna Hvattum.
Intervjuet ble tatt opp under Trænafestivalen, juli 2017.
Episode #2 om Turisme, stedsutvikling og reisende folk
Dette avsnitt ble tatt opp under Trænas vinterfestival Ta Træna med Storm den 12 februar 2016. Her møter programleder Jostein Pedersen professor Britt Kramvig fra Institutt for turisme og nordlige studier, UiT: Norges Arktiske Universitet

Britt Kramvig har arbeidet med turisme, stedsutvikling, innovasjon i opplevelsesnæringer og forskning på urfolk, i tillegg til arbeid med film og utvikling av nye forskningspraksiser. Hun prosjektleder Arctic Encounters som ser på nye mobilitetsformer i arktiske områder. Britt jobber også med www.darkecology.net og med prosjektet Reason to Return, som undersøkt reisevaner langs kysten. Hva vil de nye kresne reisende ønske seg av kvalitet, og hva må vi gjøre for å imøtekomme dette?
Avsnittet er et live-opptak som en del av en lengre Podcast-debatt med fler gjester på scenen. For mer informasjon om seminaret og festivalen hvor det ble spillet inn se tenktraena.no/vinterfest
Også stor takk til kunstneren Kyrre Bostwick Bjerk, tidligere Artist in Residence på Træna, som funnet ut navnet på podcasten. En podradio fra Træna skal jo selvfølgelig navngis til takk for fisken vi lever av. Vi håper på å kunne sende et Codcast-avsnitt med Kyrre som gjest i løpet av våren.
Men først kommer her altså 30 minutter med kloke ord fra Britt Kramvig og Jostein Pedersen.
Varsågod!

PODCAST #1

Velkommen til verdenshistoriens første podcast fra Træna!

Hele Trænas Bjarne Jakobsen åpner Trænafestivalen for 13. gang den 9 juli 2015.
Hør podcastet med ham og Jostein Pedersen der de prater om musikk, fiskeburgere, festivalen og så forteller Bjarne vitser.
Musikk av Ingeborg Oktober og Måns Zelmerlöv.
Aloha oi!

PODCAST TRÆNA #01

Dele gjerne avsnittet og bruk hashtaggen #podcasttræna.
Abonnere på Trænas nyhetsbrev hvis du vil forsikre deg om at ikke misse neste podcast.
CODCAST TRÆNA

Velkommen til Codcast – en podcast fra Træna om kysten, havet, fisken, været og menneskene som gjør Nord-Norge interessant. Avsnitten vil variere i karakter, likesom vinden og været veksler her ute. Som en rød tråd vil våre intervjuer handle om havet, kysten og den kreative utviklingen i nord. Tradisjon og innovasjon og hva som skal til for å lykkes med samfunnsutviklingen.
Har du forslag på personer å intervjue til nestkommende avsnitt. Ta kontakt!
moa.bjornson@trana.kommune.no

EPISODER
Episode 4 om Food Innovations
Episode 3 om havgründerskap og investeringer
Episode 2 om turisme, stedsutivkling og reisende folk
Episode 1 om Trænafestivalen