/ FOLLOW THE BLOG FOR UPDATES / FØLJ BLOGGEN MED OPPDATERINGER 
Her er listen på utvalgte aktører denne periode: (Artists for  2017 – english version below)

ARTIST IN RESIDENCE

Fernanda Chieco, visuell kunstner fra Brazil, utdannet fra Goldsmiths College London og som nå har gjesteopphold på Nordisk Kunstnersenter i Dale. Fernanda har deltatt i flere internasjonale utstillinger og residence-programmer i flere lander. Oppholdet ender med utstilling og publikasjon i Brazil neste år. www.fernandachieco.com

Nora Konstanse, musiker med hjertet og bakgrunn i Nordland, utdanning fra Liverpool Institute of Performing Art, nå bosatt i Oslo. Som artist in residence skal hun spille inn en ny plate, med hele Træna som studio. www.norakonstanse.com/

Masha Bender, russisk kunstner fra Academy of Arts, St Petersburg og Technical Academy of Arts, Berlin. Hun laborerer med foto og grafikk og virker samtidig innenfor mange andre kulturelle scener. Nå bosatt i Malmö.

Sondre Sommerfeldt, skribent og kulturarbeider innen kultur, by og stedsutvikling. Utdannet Sosialantropolog. Sondre skal med kunstnerlig frihet, humor og stor porsjon kjærlighet til kysten skrive en oppfølgende reisebeskrivelse om Træna og den nordlandske øyverden.

Gunhild Øibakken Pedersen, er en dansk/norsk filmer med bakgrunn innen nordiske språk og kunsthåndverk. Hun har tidligere arbeidet med formidling av skandinavisk folkemusikk fra USA blant andet med filmen Scandinavian folk music in Minnesota. På Træna skal hun gå i dybden med det lokale kunsthåndverket og lage en film som formidler det.

Kenneth Slotterøy Elvebakk, filmregissør med røtter i Hemnesberget, nå virksom i Oslo. Han er kanskje mest kjent for den kritikerroste dokumentarfilmen Ballettguttene (2014), vist på kino i flere land og 50 internasjonale filmfestivaler. Andre prisbelønte dokumentarer er Den hemmelige klubben (2003), 3269 Dagros (2007) og TV-serien Raballder (2006). Elvebakk er utdannet fra Universitetet i Oslo, Den Norske Markedshøyskolen, og Oslo Film og TV-akademi. På Træna skal han jobbe med forarbeide til dokumentarfilmen om Træna-Hawaii.

BUSINESS IN RESIDENCE

Jamie Ramsay fra Chicago, USA arbeider med en ny teknikk for å fremstille lær fra restprodukter fra fiskeindustrien. Jamie har tidligere prosjekter i Skandinaven og skal lage et forprosjekt for å se om det finnes grunnlag for en fremtidig produksjon på Træna.

CHEFS IN RESIDENCE

Kristin Helene Randulff Nielsen er valgt ut til et samarbeide på temaet ”Håndplukk” hvor det blir tatt utgangspunkt i spiselige ting som kan hentes fra naturen. Dette gjennomføres som et samarbeide mellom Træna museum i prosjektet Spis Træna.

Devil’s Apron – Kåre Grundvåg og Trond Ansten fra Tromsø, er på Træna i april og juli for å lage et tangbrygg.

Short english version
The jury has selected the Artist-, Business-, and Chefs In Residence projects for the coming period. From over 50 applications, are now 8 projects invited for a creative stay at the Residency in Træna.  The applicants come from a wide variety of creative fields, and 15 countries are represented:
Artist in Residence:

Fernanda Chieco, visual artist, Brazil, (January-February)
Kenneth Slotterøy Elvebakk, film director, Norway (Ocotober, December)
Nora Konstanse, musician, Norway (February-March)
Masha Bender, visual artist, Russia/sweden (July-August)
Sondre Sommerfeldt, writer, Norway (April-May)
Gunhild Øibakken Pedersen, arts- and crafts/film maker, Denmark (August-September)

Business in Residence:  Jamie Ramsay, Chicago, USA (summer)
Chefs in Residence: Kristin Helene Randulff Nielsen, Norway (spring)