SØKERREKORD TIL AIR TRÆNA

Lysbilde1

JØSS. Vi har fått nesten 60 søknader til AIR TRÆNA og det er vi veldig glade for. Det er svært interessante prosjekt fra talenter fra verdens alle hjørner: New York, London, Paris, Berlin, Tel Aviv, Murmansk, St Petersburg, Eindhoven, København, Oslo, Stockholm, Helsinki, Køln, Valencia, Tromsø med flere. Juryen arbeider nå med å gjennomgå alle søknader og en endelig vurdering vil skje før utgangen av januari måned. Har du noen spørsmål eller vil komme i kontakt med oss send en e-post til moa.bjornson@traena.kommune.no
Tusen takk og hold deg oppdatert her eller på www.facebook.com/tenktraena 
//
WOW. Almost 60 applicants sent in their creative idéas for AIR Træna. We are very happy to see the interest is so wide among talented people all over. Applications have come from all over the world: New York, London, Paris, Berlin, Tel Aviv, Murmansk, St Petersburg, Eindhoven, Copenhagen, Oslo, Stockholm, Helsinki, Køln, Valencia, Tromsø… The jury are now going through all applications. Before the end of January the final selections will be announced. If you have any questions or want to get in contact to us, send an e-mail to moa.bjornson@traena.kommune.no

NY SØKNADSSRUNDE TIL AIR TRÆNA

Apply_AIRTRÆNA2016

Vil du teste hvordan det er at bo langt til havs? Ta turen over Trænfjorden og søk om opphold i Trænas Artist/Arctics in Residence. Residenter kan søke om opphold i 1-3 måneder, for å gjøre noe kreativt på verdens kuleste plass.

SØKNADSFRIST for prosjekt 2016 er 4 Januari. 
Se søknadsskjema på www.airtraena.wordpress.com 
Go to english version
HVORFOR AIR TRÆNA?
Med AIR Træna ønsker vi å invitere kreative mennesker som har lyst å prøve livet langt til havs. Træna er et litet øysamfunn med stor mangfoldighet, ikke minst i sommertid da Trænafestivalen lokker tusenvis av besøkere ut til øyene. Men Træna er et spennende sted alle tider på året. For å ivareta Trænas kreative miljø å bli en ennå mer interessant plass er vi avhengig av nye mennesker, nye idéer og fler samarbeider! Vi vil at kulturaktivitet og kreative prosjekt skjer i hele året og vi vil gjøre Træna og hele Nordland attraktiv før kreatører fra ett brett felt. Derfor har vi startet AIR TRÆNA.
HVEM KAN SØKE?
Kulturaktører, kunstnere, eller andre kreative mennesker kan søke om gratis opphold i 1-3 måneder. Du skal ha en idé du vil gjennomføre under dit opphold. Det kan vare kunstnerisk, forskningsbasert, praktisk eller forretningsmessig. Et radioshow, en analyse, en bok, kulturarrangement eller noe helt annet. Du som søker trenger ikke å være norsk statsborger, men du må være over 18 år. AIR TRÆNA vil understreke at vi har er en bredere målgruppe en kun kunstnere. Så kom med din kreative prosjektidé å spille på lag med os!
HVA FÅR DU?
Som resident får du en gratis bolig og plass til å lage dit kreative prosjekt. I tillegg kan du få dekket kostnader for reise eller produksjon, men det er ikke garantert og du må presiser dine eventuelle kostnader i søknaden. Du får en kontaktperson på Træna som blir din lokale vert og dessuten blir du en del av et helt øysamfunn med flinke folk og mye ressurser!
HVA ER TRÆNA?
Træna er en øykommune langt til havs, ca 33 nautiske mil fra fastlandet. (Se kart) Her er daglig ferga til Stokkvågen med forbindelse til Mo i Rana, og hurtigbåt til Bodø eller Sandnessjøen. Træna har ca 500 innbyggere, fordelt på 4 bebodde øyer. Husøya er den største, med ca 400 innbyggere. Fiskeri har i lang tid vært Trænas kjennetegn, men i senere år har Trænafestivalen også satt oss på kartet. Hver sommer kommer flere tusen besøkere for å oppleve en spektakulær musikkfestival ute i havet.
LES MER OM BAKGRUNN TIL PROSJEKTET HER
Tidligere prosjekter i AIR TRÆNA (2015)