I 2020 gjennomførte vi den første Workation Week på Træna med stor suksess! I 2021 gjentar vi konseptet og inviterer til enda en arbeidsuke i et kreativt miljø langt til havs.  

Vi inviterer frilansere, gründere, selvstendige eller andre med fleksibelt kontor til å ta med jobben til en arbeidsuke på vakre Træna!

Her får du både arbeidsro, nye ideer og sosialt samvær.  Mellom arbeidsøktene kan du finne inspirasjon i vakker natur, delta i ulike aktiviteter eller bare bruke tiden på egen hånd. Det er plass for 12 deltagerne på Træna Workation Week 2021 og denne gang legger vi opp til at uken avsluttes med Vinterfestivalen Ta Træna med Storm.

 

NB! De opprinnelige datoene har blitt utsatt grunnet corona. Nye datoer kommer snart

Interessepåmelding her – NYE DATOER ANNONSERES SNART – Utsatt grunnet Covid-19 

*NB Vi tar forbehold om kansellering eller endringer grunnet Covid-19.

 

Bilde fra Workation Week Træna 2020,  Foto: Christine Baglo, Visit Norway.

 

Vi søker primært deltagere med bakgrunn fra reiselivs- kultur-  og opplevelsesnæring, men dette er ikke et krav. For å ha størst mulig glede av prosjektet bør du være sosial, initiativrik, interessert i å lære noe nytt – samtidig som du har evne til å fordype deg i ditt eget prosjekt og dine egne oppgaver.

På Træna tilrettelegges et fleksibelt kontorlandskap, med tilgang til nett, god kaffe og nødvendige fasiliteter. I tillegg legges det opp til enkelte fellesaktiviteter med lokalbefolkningen – som yoga, badstue, løping eller gåturer. Det vil også kunne arrangeres relevante foredrag, workshops og utflukter ved behov.  Dette er ikke en konferanse, men når mange dyktige gründere og ildsjeler møtes, tror vi det kan oppstå gode resultater og ideer i og mellom arbeidsøktene.

 

Hvordan funker det? – NB! Nye datoer kommer snart

 • Sett av 7-11.februar til en Workation på Træna
 • Mulighet til å forlenge oppholdet og avslutte med Vinterfestivalen Ta Træna med Storm 11-13.februar
 • Tips om å kjøpe et Travelpass for Nordland som gir deg fri bruk av hurtigbåt i en uke – og som tar deg fra fastland (Bodø, Stokkvågen eller Sandnessjøen) til Træna og som kan brukes på lokalbåten mellom øyene på Træna.
 • Overnatting på Træna Overnatting eller Træna Rorbuferie
 • Du får felleskontor med wifi og prosjektor og annet praktisk til jobben.
 • Middager og lunsjer vil tilbys fra lokale spisesteder og kan ellers lages selv
 • Tilgang til foredrag og fellesaktiviteter under uken
 • Tilgang til sauna, yoga, gym og andre av øyas aktiviteter.
 • Det vil kunne bli arrangert foredrag og mindre arrangementer – etter behov eller initiativ fra deltakere.
 • Du velger selv hvor mange fellesaktiviteter du ønsker å delta på.

(NB. Programmet kan endres som følge av smittevernsregler / Covid-19-restriksjoner )

Visit Norway deltok på Workation Week på Træna – Les deres artikkel her.

Foto: Christine Baglo Workation Week Træna 2020 (Visit Norway)

 

Reisetips vil oppdateres her:

 • Reis smart! Travelpass Nordland  gjelder i 7 dager. Det dekker hurtigbåter, ferga, lokalbåt og busser i hele Nordland.
 • Reis miljøvennlig! Deltagere som har reist langt – og som velger å ta tog til Mo i Rana eller Bodø (isteden for fly) får en lokal overraskelse som takk for at man reiser miljøsmart!
 • Fler reisetips kommer her..

 

 

 

INFO

Træna ligger 33 nautiske mil til havs – rett ved polarsirkelen. Det er et lite øysamfunnet med snaut 500 innbyggere hvor tradisjon og innovasjon går hånd i hånd. Øyas befolkning driver med alt fra fiskeri til festivaler. På sommeren kommer omtrent 5000 til Træna for å oppleve Trænafestivalen. Om vinteren er det roligere, men minst like vakkert!
Sannsynligvis får du oppleve både ruskevær og nordlys!

Arrangører

I mars 2020 arrangerte vi tidenes første Træna Workation Week. Arrangementet var fulltegnet, og nå er det tid for en ny runde. Træna Workation Week arrangeres som en del av Testsone Træna, et prosjekt støttet av Norges Forskningsråd. Testsone Træna jobber med morgendagens reiseliv og nye reiselivsopplevelser. Det å ta med jobben for å være ”short time resident” på et sted, kan være en reiselivsopplevelse og fordi de som deltar på Træna Workation Week vil få god testpris på programmet, setter vi stor pris på om deltagerne bidrar i en mindre evaluering i etterkant av programmet

Kontakt

Moa Björnson, moa@trana.kommune.no 47478016

Trygve Sunde Kolderup, trygve.kolderup@gmail.com

 

Foto Trygve Sunde Kolderup

Træna Overnatting
Reisetips kommer!
På Træna Kaffekollektiv