Trænas rike historie og unike geografi har vært til inspirasjon for kunstnere fra fjern og nær, og man behøver ikke gå langt for å finne kunst på Husøya.

Her finnes det noe for alle, fra moderne skupturer, edgy gatekunst eller mer tradisjonelle maleri. Omtrent uansett hvor man går, så kan man finne noe å hvile øynene på.

_Kultur-02

Klikk her for å laste ned pdf.-versjon av kartet

  1. «A song, a prose, a poem, look yonder» – den 36. skulpturen i skulpturlandskap nordland, laget av den zambiske kunstneren Anavana Haloba. Mer om skulpturen her.
  2. Petter Dass-kapellet ble bygget på initiativ av Arild Haaland og Karl Erik Harr og ble åpnet i 1997. Innsiden er prydet med tavler påmalt av Karl Erik Harr, med motiv fra Petter Dass’ «nordland trompet». I sommersesongen står kapellet åpent mellom 11-16, utenfor åpningstider kan nøkkel lånes. Mer om kapellet her.
  3. Runesteinen ble innstallert i 2013 på initiativ av Trænafestivalen, som en del av sagnet om Sanna.
  4. Fjelldreieren ble konstruert av Arnold Holmen, en lokal oppfinner, kunstner og altmuligmann. Skiven gir informasjon om retning, avstand og høyde på de forskjellige fjellene man kan se herfra.
  5. Pixel-ørna ble påmalt i 2009 av kunstneren Anders Gjennestad, også kjent som Strøk, i samarbeid med Trænafestivalen.
  6. Dette maleriet ble malt av Karl Erik Harr og gitt til Træna i anledning åpningen av Trænahallen i år 2000.
  7. Midt på Husøya står Træna Kirke, en trivelig og atmosfærisk liten trekirke bygd i 1776. Kirken står åpen mellom 11-16 i sommersesongen, utenfor åpningstidene kan nøkkel lånes fra Træna museum. Mer info om kirken og Træna museum her.
  8. «Djupet» er en treskulptur laget av Harpiks klan i samarbeid med Trænafestivalen i 2013, og er tilnkyttet samme sagn som runesteinen.
  9. Havmuralet er et veggmaleri på Træna Handel, med motiv fra lokal kultur og sagn, påmalt av lokal kunster Sonja Langskjær i 2014.
  10. «Elgen» er en skulptur av en aluminiumsplate konstruert av Arnold Holmen i 2012. Elgen står som et monument til Elgen Tare, som svømte fire mil over Trænafjorden i 2011, og ble Trænas første og siste elg.