Lyst å vare Chef in Residence?
Kom å prøve livet langt til havs og spre matglede!
Application form at www.airtraena.wordpress.com
Artist in Residence på Facebook
Træna ligger mitt i matfatet. Tilgangen på fersk sjømat er stor. Den som vil plukke kamskjell eller kråkeboller, dra opp torsk og kveite eller høste tang og tare vil ikke bli skuffet. Trænas Artist in Residence har også en ordning for å tilby kokker eller andre innen mat- og drikkesfaget interesserte å komme til Træna for opphold som Chefs in Residence. I prosjektet kan kokker komme hit og være kreative og utvikle menyer, inspireres av lokale tradisjoner, arbeide på lag med lokale aktører eller i samarbeide med arrangementer. Træna ønsker velkommen til kokker som ser kobling mellom tradisjon og innovasjon og som kan komme Trænasamfunnet til gode. Vi er opptatt av ringvirkninger i lokalsamfunnet og tror at du som kokk kan bidra til at Trænas matfat, altså havet, blir ivaretatt og utviklet gjennom nye ideer.
Hvordan fungerer det?
Etter at du søkt om å komme på opphold som Chefs in Residence ser et lokalt utvalg på søknaden og skreddersyr et opphold som passer både lokalsamfunnet og deg som kokk.
Ditt bidrag som kokk er å spre matglede og bidra med læring lokalt. Kanskje er det å skape et mat-arrangement, samarbeide med noen av våre lokale spisesteder, invitere til en fine-dining aften eller være kokk under et av våre arrangementer? Det å samarbeide med de lokale næringslivet, spisestedene på øyen, elevene i skolen eller på annen måte involvere bygden er viktig for oss. Kanskje ender dit opphold med et nytt produkt, en Træna-oppskrift, eller et matlagingskurs? Idéene utvikles sammen med de lokale aktører som du samarbeider med, og forhåpningen er att utveksling av erfaringer gjør att alle lærer noe nytt!
Velkommen med din søknad!
Application form at www.airtraena.wordpress.com
Tidligere Chefs in Residence
2020
- MATR Food – Jonas Lorentzen, Naina Gupta, Rikard Åkesson
2019
2018
- Benjamin Vidmar, Polar Permaculture, Longyearbyen, Svalbard – Festivalkokk Ta Træna med Storm
- Kristin H.R. Nielsen, Håndplukk, Oslo – Vært på Træna og skrivet boken Håndplukk om spiselige vekster
2017
- Devils Apron, Tromsø – Utvikling av tangbrygd (les mer her)
2016
- Thomas Eidsune og Lasse Iversen, Trondheim (mer info nedenfor)