NB! Denne ordning er ikke lenger i drift, ta kontakt med kommunen om du ønsker å komme på besøk eller book deg inn på noen av de hyggelige overnattingsstedene på øyene. 

Eller søk til Artist in Residence med din prosjekt!

*******

 

Velkommen å søke til vårt Bureaucrats in Residence!

Nå  inviterer vi byråkrater fra hele landet til å søke om gjesteopphold i Træna Kommune. Jobber du i en offentlig organisasjon eller institusjon, et departement, en fylkeskommune eller en statlig virksomhet? Uansett om du er fylkesråd, minister, statssekretær, rådgiver eller konsulent kan det være nyttig og lærerikt å komme seg ut av kontoret innimellom.

Ta med deg din laptop, og bruk noen kontordager langt til havs. Her får du arbeidsro, fantastisk natur og et innblikk i hverdagen i en av landets minste, men mest innovative* kommuner.

Hvordan funker det?

  • Opphold kan vare i alt fra et par dager til så lenge du ønsker.
  • Du står selv for reisekostnader og overnatting – men vi hjelper med det praktiske. I tilfelle det er ledig i vår Artist/Business in Residence leilighet kan den benyttes.
  • Vi skreddersyr oppholdet sammen med deg slik at du får mest mulig ut av besøket.
  • Påmelding via søknadsskjema online
  • Mulig å søke om opphold for flere personer i samme tidsperiode. Kanskje er dere flere kollegaer.

Formålet med ordningen er å inspirere nasjonale politikere og sentrale myndighetspersoner til å ta hele landet i bruk. Mange av de offentlige institusjonene er lokalisert i sentrale strøk, naturlig nok langt fra distriktene. Vi tror at alle har godt av å bytte arbeidsmiljø av og til, og ikke minst kunne få praktisk erfaring i andre deler av landet enn i sitt eget hverdagsmiljø.
Træna ligger på polarsirkelen, midt i landet, et godt havstykke unna fastland. Med våre 450 innbyggere er vi landets tredje minste kommune. Træna Kommune mottok i 2018 Årets Innovasjonspris av Kommunal- og Moderniseringsdepartementet.

Ved å bruke noen få av alle årets arbeidsdager på et gjestekontor langt til havs håper vi at byråkrater og myndighetspersoner kan tilegne seg nyttige erfaringer til bruk i videre tjenesteutøvelse.

 

Se en film fra Innovasjonsprisen her.

 

ULIKE TYPER AV OPPHOLD

Selvstendig arbeid

Hvis du for eksempel er ved å skrive ferdig en utredning/rapport ferdig og trenger fokus og ro. Samtidig er du i en miljø som inspirerer. Tre dager på Træna kan gjøre deg mer effektiv. Du jobber selvstendig, men kan velge å interagere med lokalsamfunnet om du vil. Booke middag, badstue og ta gåturer mellom jobbeøktene. Opphold feks 1-3 dager

 

Befaring og læring

Du skal kanskje begynne arbeidet på en strategi, planlegge en undersøkelse eller skrive en evaluering av noe slag. Du trenger gode eksempler fra by og bygd og vil komme ut å besøke deler av landet. Da kan du få både gjestekontor og vi hjelper deg med relevante bedriftsbesøk, studieturer eller andre befaringer. Opphold feks 3-4 dager

 

Involvering i lokalsamfunnet

Opphold kan også være av enda mer involverende i lokalsamfunnet. Kanskje ønsker du en fokusgruppe til å delta i en undersøkelse du lager, eller vil du samle til en workshop for å få innspill om et aktuelt tema. Samferdsel, klima, miljø og energi? Havnæring, fiskeri eller landbruk. Kultur, reiseliv eller forsking? Temaene kan variere. Opphold feks 4-7 dager

 

 

Om ordningen

Bureaucrats in Residence er en videreføring av AIR Træna ( Artist, Business & Chefs in Residence)

Siden 2015 når AIR Træna startet har vi fått over 400 søknader fra kunstnere, designere, gründere og andre kreative personer som ønsket gjesteopphold i kommunen. Vi ønsker med denne ordningen også å by velkommen til andre fagpersoner.

NB! Denne ordning er ikke lenger i drift, ta kontakt med kommunen om du ønsker å komme på besøk eller book deg inn på noen av de hyggelige overnattingsstedene. 

Træna Kommune: www.trana.kommune.no