Lyst å vare Chef in Residence?
Kom å prøve livet langt til havs og spre matglede!

Træna ligger mitt i matfatet. Tilgangen på fersk sjømat er stor. Den som vil plukke kamskjell eller kråkeboller, dra opp torsk og kveite eller høste tang og tare vil ikke bli skuffet. Trænas Artist in Residence har gått i lag om en ny ordning for å tilby kokker eller andre matfaglig interesserte å komme til Træna for opphold som Chefs in Residence. I prosjektet kan kokker og andre smakskunstnere komme hit og være kreative og utvikle menyer, inspireres av lokale tradisjoner, arbeide på lag med lokale aktører eller i samarbeide med arrangementer. Træna ønsker velkommen til kokker som ser kobling mellom tradisjon og innovasjon og som kan komme Trænasamfunnet til gode. Vi er opptatt av ringvirkninger i lokalsamfunnet og tror at du som kokk kan bidra til at Trænas matfat, altså havet, blir ivaretatt og utviklet gjennom nye ideer.
Hvordan fungerer det?
Etter at du søkt om å komme på opphold som Chefs in Residence ser et lokalt utvalg på søknaden og skreddersyr et opphold som passer både lokalsamfunnet og deg som kokk.
Ditt bidrag som kokk er å spre matglede og bidra med læring lokalt. Kanskje er det å skape en pop-up restaurant, utvikle en kokegrop med steinaldermat, hjelpe ungdommer å starte en elevbedrift,  invitere til en fine-dining aften eller være kokk under et av våre arrangementer? Det å samarbeide med de lokale næringslivet, spisestedene på øyen, elevene i skolen eller på annen måte involvere bygden er viktig for oss.  Kanskje ender dit opphold med et nytt produkt, en Træna-oppskrift, eller et matlagingskurs? Idéene utvikles sammen med de lokale aktører som du samarbeider med, og forhåpningen er att utveksling av erfaringer gjør att alle lærer noe nytt!
Søk her!
Velkommen med din søknad. APPLY HERE
Vi tar i mot søknader løpende

Aktuelt

2019 – Vladimir Pak, verdensmester i Sushi kommer som Chef in Residence til Selvær i mai 2019.

 

Tidligere Chefs in Residence

Chefs in Residence TRÆNA

 

2019

2018

2017

  • Devils Apron, Tromsø – Utvikling av tangbrygd  (les mer her)

2016

  • Thomas Eidsune og Lasse Iversen, Trondheim (mer info nedenfor)


Thomas_profilbildeLasse Iversen
Thomas Eidsune & Lasse Iversen , Trænas første Chefs in Residence 2016
Under Ta Træna Med Storm får publikum en smakebit av hva kjøkkensjef Thomas Eidsaune og sous chef Lars Iversen har å by på. Fokus på en helhetlig opplevelse der mat og kystkultur går i hånd i hånd med god stemning og spennende opplevelser. Thomas har arbeidet på HORECA Consult AS, tidligere Brygghus 9, og ELD Restaurant. Etter ett opphold på Træna i fjor, ble han såpass tent på Træna som samfunn og råvarefat, at han hoppet rett på i å komme tilbake som Chef in Residence i midtvinters for å inspirere og spre matglede på øyen. Med sine 23 års erfaring fra kjøkkenbransjen vil han være med på å sy sammen en meny som gir smak av både tradisjon & innovasjon. Bærekraftighet står i fokus og utnyttelse av hele råvaren er høyt prioritert. Thomas er også involvert i ett pilotprosjekt hvor det skal lages nye produkter av tang & tare på Træna.  Med i kjøkkenteamet er Lasse Iversen, til hverdags sous chef ved Britannia i Trondheim. Vi hilser velkommen til Chefs in Residence-paret og ser fram til at de lager magi av havfatet.

INFO

CHEFS IN RESIDENCE, TRÆNA
Welcome to apply to our Chefs in Residence-program. As a chef, you are welcome to Træna to explore the local specialities, develop your skills and share your new concepts with the local community. We offer a creative stay with free housing and accessibility to experiment kitchens.
For further information in English, please contact info@tenktraena.no.
APPLY HERE
The Chefs in Residence program is organized under AIR TRÆNA  and we collaborate with local stakeholders and the local community.