Stadig flere besøkere velger å bo i telt når de besøker Træna. Det finnes dessverre ingen offisiell camping i Træna (enda), men enkelte fasiliteter er tilgjengelige og det er fullt mulig å sette opp telt i utkanten på øyene.

På Husøya finnes flest fasiliteter, så det er mest komfortabelt å campe her. Trænafestivalens campinganlegg er funksjonelt hele sommeren (ca1.juni-15.august), og her kan man dusje, bruke toalettet og få seg vann. Anlegget er ikke bemannet, så her er det bare å komme og gå som man vil gratis,  så lenge man er flinke og rydder etter seg. Det er også på Husøya man finner dagligvarebutikk, café og pub. Her finnes det også to gapahuker, hvor det er trygt å grille.

Rundt festivalanlegget er det store gressletter hvor det er lett å sette opp telt, men om man vil campe nærmere havet er det også mulig. På vestsiden av øya ligger man nær havet og har flott utsikt til fjellene og midnattsola. Det meste av vest-og sør-sida av øya er villmark, så her kan man sette opp telt hvor man vil.

På Sanna finnes færre fasiliteter, men øya er fantastisk naturskjønn. Her kan du bo på stranda eller i fjellheimen, nær befolkning eller helt isolert. Det vanligste er å campe i området mellom kirkegården og stranda – her er det slett mark, man er nær stranda, og på kirkegården like ved kan man fylle på vannflaska. Om man vil være for seg selv er det også veldig flott å telte på yttersida i vest, bak trænafjellene – her er er det helt folketomt og man kan nyte midnattsola fra ettermiddagen til sent på natt.

På Sanna finnes det et grendahus, hvor man kan få seg vafler og kaffe, og sette seg under tak (og vekk fra knotten). Toalett kan man finne på grendahuset, og på venterommet ytterst på moloen, hvor den lokale hurtigbåten legger til. Husk å gå på butikken på Husøy før du reiser, da det ikke finnes butikk på Sanna! Se her for info om transport mellom øyene.

Det er også mulig å ta lokal hurtigbåt til Selvær, Sandøy og Holmen og campe her. Her er det få fasiliteter, men om man vil ha en virkelig særegen opplevelse er disse øyene virkelig en unik opplevelse. Ta hensyn til dyreliv og folks privatliv!

Selvær; Har bra kommunikasjon med de andre øyene og fastlandet, med både hurtigbåt, ferge og lokal hurtigbåt. Her finnes også en liten butikk som er åpen mandag, onsdag, fredag og lørdag. Selvær har ca. 50 fastboende.

Holmen; Kun feriehus, og få fasiliteter. Flott, stor strand, og man kan finne rent drikkevann på kirkegården.

Sandøy; Kun feriehus, og få fasiliteter, her finner man også en flott strand. Grillplass ved «vala» midt på øya, eller ingen fasiliteter.

NB! På de tre sistnevnte øyene blir det driftet med ærfugl og dunsanking – så spesielt i perioden april-juni ber vi om at besøkende er varsomme og oppmerksomme på ærfugl-hus langs havet. Ærfuglen trives rundt mennesker, men kan bli forstyrret hvis det blir mye støy og folketrafikk.

INFO

Stadig flere besøkere velger å bo i telt når de besøker Træna. Det finnes ingen offisiell camping i Træna (enda), men enkelte fasiliteter er tilgjengelige gjennom Trænafestivalens camp, og det er fullt mulig å sette opp telt i utkanten på øyene.